Gezondheidszorg

Eenvoudig Nederlands in de  gezondheidszorg

In de zorg zijn duidelijke teksten van levensbelang. Soms letterlijk. Want mensen die moeite hebben met lezen, zijn vaker en langer ziek. Dit komt doordat ze alle gezondheidsinformatie niet goed begrijpen. Wist u dat 18 procent van de volwassenen moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen? Een nog grotere groep volwassenen heeft moeite met vaktaal. Heel veel mensen hebben dus baat bij korte, makkelijke teksten.

Gewone taal in de zorg, nu heel eenvoudig

In gewone taal schrijven is nu eenvoudiger dan ooit. Stuur mij uw tekst, en ik ga voor u aan de slag. Samen bekijken we uw huidige teksten en uw wensen. Vervolgens herschrijf ik uw flyers, brieven en webteksten.
Gaat u liever zelf aan de slag? Dat kan, want ik geef ook schrijftrainingen. Samen bespreken we wat u wilt bereiken voor uw praktijk. Vervolgens begeleid ik bij het hertalen van teksten. U en uw medewerkers ontvangen persoonlijk schrijftips-op-maat. Op een inspirerende en bemoedigende manier leert u hoe makkelijk leesbare teksten maakt. Zodat uw patiënten begrijpen wat er staat.

Tip: Kijk eens op Heanig An Mindfulness voor info over mindfulness in gewone taal

Meer weten? Bel of mail uw vraag voor een snel antwoord.