Van A tot Zutphen

Van A tot Zutphen is een maatschappelijk initiatief. Ons motto is dat iedereen mee moet kunnen doen met de samenleving.  Veel volwassenen hebben moeite om brieven van instanties te snappen. Ze worstelen met digitaal werken, of zijn het rekenen en natuurkunde een beetje verleerd. Voor deze volwassenen biedt A tot Zutphen praktische cursussen. Het  leuke daarvan is dat je vanzelf vaardigheden als lezen of natuurkunde opfrist.

Vanaf 13 december organiseert van A tot Zutphen de cursus gezond koken binnen je budget. Samen leren hoe je gezond en lekker kookt.  Met elkaar leren hoe je gezonder kunt eten. Hoe je met weinig geld toch een super lekker eten op tafel zet. Er is aandacht voor andere leervragen van deelnemers.

De cursus wordt gegeven door voedselcoach Gea Oosterveld en trainer/tekstschrijver Judith Kars.

Download de flyer Buurtcentrum De Uitwijk (14 december)
Download de flyer Wijkcentrum Waterkracht (13 december)

Deze cursus is een pilot:  door de cursus te organiseren, onderzoeken we hoe en waar we de doelgroep in Zutphen het beste bereiken. Dit doen we in opdracht van het taalhuis Lochem-Zutphen.

Financiering en samenwerking: Taalhuis Lochem-Zutphen, gemeente Zutphen, het Torenfonds, Mpower, Stadsvoedsel Zutphen en de Wijkcentra Waterkracht en De Uitwijk. Dank ook aan de praktische tips van Amy de Vet en Noortje Verhoeven van koken binnen je budget in Arnhem.